20080825

Yeni Starcraft 2 HD Videoları #3



Bu video 'da Terran marine ve crucio siege tank 'larının Zerg üssünü basışını izliyoruz.

Yeni Starcraft 2 HD Videoları #2


Bu video ile ilgili not: Özellikle yeni grafiklerle Protoss binalarının Abyss (1989) 'deki okyanusun dibinden çıkan dev uzay gemisine çok benzediğini söyleyebiliriz. Önceden de andırıyordu ama şimdi iyice benzemiş.

Yeni Starcraft 2 HD Videoları #1

Gametrailer.com sağolsun oyunun oynanışı ile ilgil güzel videolar yayınlamış. Hem de HD kalitesinde. Aşağıda bunları direkt olarak izleyebilir ya da sitesinden indirebilirsiniz:

20080708

Blizzard WWI 2008 'den Starcraft II izlenimleri

Bütün bu fotoğraftakiler Starcraft II Demo oynuyor. Biz de kısa zamanda oynayabilmeyi umuyoruz.


Blizzard 'ın WWI 2008 (World Wide Invitational) geçenlerde bitti. Katılanlardan Starcraft II oynayanların Protoss ve Zerg ile ilgili yorumları:

Irklardaki farklılıkların dışında, oyun sisteminde de ciddi farklılıklar var. Oyuna artık 6 işçi ile ve 2 tane Vespene gayzeri ile başlıyoruz. Gaz çok daha hızlı bitiyor, ancak Protoss 'un Vespene Assimilator binasında "renew" yani "yenileme" özelliği bulunuyor. Mineralde eskisi gibi 8 'er değil, 5 'er geliyor.

Protoss ırkı genel olarak olay aynı. Az, pahalı, ama güçlü üniteler. Zerg 'in hızlı çıkışına karşı hala en iyi savunma zealot ve phase cannon üretmek. Cybernetics Core yapıldıktan sonra stalker ve nullifier yapılabiliyor. stalker, blink yeteneği olmadan da çok bir işe yaramıyor. nullifier en baştan force field ve anti-gravity özellikleri ile geliyor, bir geliştirme gerekmiyor ve uzaktan kullandıkları zayıf bir silahı da var.

Eğer stalker ve nullifier yerine daha çok zealot yapılacaksa "charge" özelliğini geliştirmek çok akıllıca. Bu özellik Brood War 'daki Citadel of Adun 'dan yaptığımız hız geliştirmesinden çok daha etkili. Zealot hedefini çok hızlı bir şekilde bir anda yakalıyor. Böylece kovaladığınız üniteleri anında yakalayabiliyorsunuz. Bu Zerg 'in hız geliştirmesi yapılmış zergling 'lerine karşı büyük bir avantaj. Ayrıca Terran marine gibi uzaktan ateş eden ünitelerden yaklaşana kadar alınan zararı azaltıyor.

Gateway 'lerle ilgili ciddi bir geliştirme bunları Warpgate 'lere çevirebilmek. Saldırı yaparken phase prism ile rakibin işçilerine gidip bir anda ortalarına ünitelerinizi çıkarabiliyorsunuz. Psi Field 'i kurduktan 5 saniye sonra da yeni ünitelerinizi buraya getirebiliyorsunuz.

dark templar yapmak artık observer yapmaktan daha hızlı, bu yüzden dikkatli olmak gerekiyor.

WWI 2008 'deki oyunların hepsi 20 dakikaya limitli imiş. Bu yüzden çoğu ünitenin çoklu oyunlardaki etkisini görülememiş. Tier 1 üniteler baya geliştirildiği için artık daha yüksek ünitelere gitmektense düşük üniteleri çoğaltmak daha iyi bir strateji gibi görünüyor.

Protoss 'un bir üsse arkadan girmesi oldukça kolaylaşmış ve tehlikeli bir hale gelmiş. Colossus yürüyerek zaten girebiliyor, ayrıca Warp özelliği de bu konuda çok ciddi bir avantaj. Çoklu oyunlardaki zaman limitinden dolayı WWI maçlarında oldukça az hava ünitesi görülmüş. Carrier artık 7 interceptor ile çıkıyor. Herhangi bir geliştirme gerekmiyor. Zaten çoklu oyunda carrier yapabiliyorsanız, oyunu kazanmışsınız demek oluyor.

Ve çok merak edilen mothership; neredeyse olduğu gibi işe yaramaz. Bütün yetenekleri ile geliyor ancak Nexus 'tan çıktığı ve çoook yavaş olduğu için rakibin üssüne ulaşması çok fazla zaman alıyor. Muhtemelen Brood War 'daki reaver 'dan bile yavaş.

20080628

Diablo III duyuruldu

Biz heyecanla Starcraft 2 beklerken Blizzard Diablo III 'ü duyurdu. Sitesinden öğrendiklerimize göre:

Olaylar bittikten ve biz dünyamızı Diablo, Mephisto ve Bhaal 'ın kötülüklerinden kurtardıktan sonra, Deckard Cain ortada başka kötü birşeyler var mı diye Tristram 'ın katedralinde iz ararken, bir kuyruklu yıldız dünyaya düşer, tam olarak Diablo 'nun ilk ortaya çıktığı yere. Ve yanında başka kötülükler getirir. Kahramanlarımız bir kez daha yanan cehennemlerin hatta dağılan cennetin yaratıklarına karşı göreve çağrılır.

Oyun tümüyle 3d olacak. Yepyeni bir fizik motoru (Havoc) ile çevredeki objelerde kullanılabilir hale gelecek. Witch Doctor gibi yeni klasların yanında eski klaslardan Barbarian 'da olacak ama daha da gelişmiş olarak ekibimize katılacak.

Blizzard sitesinde oyunun screenshot 'larını yayınlamış. Ayrıca oldukça uzun bir oyun içi videosunu da aşağıda izleyebilirsiniz:





Barbarbian 'ın önceden kalan ve yeni yeteneklerini bu videoda görebilirsiniz. Ayrıca yeni klaslardan witch doctor 'da görülebiliyor. Yine videodan anladığımız kadarıyla oyun aslında oldukça ilerlemiş durumda. Motoru çalışıyor, hatta senaryodan bir kısımı izliyoruz. Seslerin bir kısmı şu anda Diablo 2 'den alınmış ancak bir kısmı da yeni. Daha fazla yoruma gerek yok, siz izleyip yorumlarınızı bildirin.

20080620

Zerg üssü görüntüleri

Aşağıdaki yüksek çözünürlüklü ekran görüntülerinde Terran, Zerg üssüne saldırıyor. Amaç Zerg binaları ile ilgili daha iyi bir fikrimiz olsun.



20080602

4 dakikalık Terran vs. Terran maç görüntüleri

Kore 'den Daum.net 'de yayınlanan Terran 'a karşı Terran oyun videosu Starcraft 2 'nin çıkışına daha da yaklaştığımızı gösteriyor. Önceki videolarda eski Starcraft sesleri varken bunda yeni sesleri duyabiliyoruz. Ayrıca oyunun akıcılığı artmış ve gösteri şeklinde değil, direkt olarak kapışma şeklinde ileri seviyedeki bir oyun izliyoruz. Görülen herhangi bir yeni ünite yok, ancak anlaşılan o ki yeni battle cruiser öncekinden daha güçlü olacak.

20080524

Zergling / Baneling


Artık zergling 'in sixbull ve ortalıkta deli gibi koşturup ölmek dışında başka bir fonksiyonu daha var. Yapılacak bir geliştirme ile (muhtemelen hive seviyesinde) zergling 'ler artık baneling 'lere dönüşebilecek. Bu dönerek ilerleyen yeşil fosforlu yumurtalar gösterilen hedefe çarptıklarında patlayarak hem hedefe hem çevresindekilere zarar verecekler. Warcraft 3 'teki goblin sapper 'dan esinlenen ünite onun kadar güçlü olmasada gruplara ve binalara karşı ucuz ve etkili bir silah olacak gibi. Daha fazla söze gerek yok, aşağıdaki video 'dan neler yapabildiklerini izleyebilirsiniz.

20080509

Chris Sigaty: Medic gider Medivac Dropship gelir

Starcraft 2 projesinin şef yapımcısı Chris Sigaty ile yapılan bir röportaj. Görülen o ki artık medic kaldırılıyor ve yerini medivac dropship alıyor. Yani artık oyunun başında bir marine medic olayı göremeyeceğiz ve heal olayı oyunun ileriki safhalarına kalacak. Bu durumda elimizde mekanik, uçan bir medic var. Ünite her seferinde tek canlı üniteyi iyileştirebilecek ve animasyon olarak farklı tonlarda bir dropship ve ondan aşağı inen bir mini robot düşünülüyor. Ancak geliştirme sürecinde çok sık ekleme çıkarmalar olduğundan, oyun çıktığında bunun tümden kaldırılıp medic 'in geleceğini düşünebiliriz ki şu anda erken yer ünitelerinde Zerg ve Protoss belirgin bir üstünlük kazanmış oldu.




20080429

Starcraft 2 geliştiricilerinden cevaplar #2

Starcraft 2 'yi yapan ekipten oyundaki detaylara ait bazı cevaplar:

Terran nükleer saldırısından çıkabilecek iki ünite Protoss mothership ve Protoss immortal olacak. immortal 'ın hardened shield geliştirmesi yapıldıysa nükleer saldırıdan sadece 10 zarar alacak. Normalde nükleer saldırı bütün ünitelere 800 vuruyor.



Zerg roach saniyede 15hp rejenere olacak. Zarar aldıktan 6 saniye sonra tam olarak rejenere olabilecek. roach 'u yoketmek için focus-fire veya crucio siege tank ve archon gibi ağır üniteler gerekecek.

overlord 'un gelişmiş hali olan overseer; daha hızlı olacak, görünmez üniteleri görebilecek, altındaki yeri creep yapabilecek ve kaynakları kirleterek kullanılamaz hale getirebilecek. Ayrıca olduğu yerde kaldığı sürece görüş açısı genişleyecek (görünmezleri görmek mesafesi aynı kalacak).

Terran reactor eklentisi ile binaların üretim sıraları 2 ye çıkacak. Yani bir binadan aynı anda iki ünite çıkabilecek. Bu ne demek, iki barracks yerine, bir barracks + reactor yapılarak kaynaktan kar edilecek. Bu özellikle pahalı binalarda çok önemli olacak.

İlk Starcraft 'teki gibi araziye göre binaların doku değiştirmesi (karlı Terran binaları gibi) düşünülüyor ancak henüz uygulanmamış durumda.

Protoss high templar 'ın illusion yeteneği çok güçlendirildi. Artık illüzyonlar orjinal ünitesinin tam hitpoint 'ine sahip olup iki kat zarar alacaklar. Ayrıca süreleri 2 ~ 3 dakikaya çıkarıldı. Önceden 100 manaya yapılan illusion artık 40 manaya yapılacak.

20080424

Chris Sigaty açıklamaları ile Zerg oyun içi videosu

Gametrailers.com 'dan gelen bu video da Starcraft 2 'nin ekibinin baş prodüktör Chris Sigaty 'nin yorumları da var. Gördüğümüz kadarıyla artık bütün Zerg üniteleri (ultralisk dahil) gömülebiliyor. Yani artık "dedektör" ünite ve binalar çok önem kazandı. Zerg ile ilgili bir değişiklik de ki bu önceki oyun videolarında görülmüyordu, overlord artık ünite taşımayacak. Bu işi nydus worm üstlenecek.

Videoyu burada izleyebileceğiniz gibi bu linke tıklayarak da 65mb lık HD versiyonunu çekebilirsiniz ki üniteleri detaylı görebilmeniz için bunu tavsiye ederim.

20080422

Starcraft 2 geliştiricilerinden cevaplar

Starcraft 2 yapım ekibi ile yapılan bir soru/cevaptan alıntılar:

Zerg için sunken colony ve spore colony 'ler geri döndü. Önemli bir fark; bunlar artık creep in içerisinde yer değiştirebilecek. overlord 'lara da verilen creep yaratma yeteneği ile artık Zerg 'in savunmasının daha da güçlü olacağı düşünülüyor.

Protoss 'un yeni phase cannon 'ları artık yer değiştiremeyecek.

Terran reaper 'ları görmeselerde yükseltilere ve alçaktaki yerlere zıplayabilecekler. Ayrıca hafif ünitelere (marine, scv, zealot, drone vs) ekstra zarar verecekler. Bu ünitenin kristal ve gaz toplayan drone / scv / probe 'lara karşı oyun başlarında çok etkili olacağı düşünülüyor.

Zerg baneling 'leri (zergling 'in geliştirme ile dönüştüğü patlayan hali) patladığında çevresine de zarar verecek. Verdiği zarar AoE içinde sabit olacak.

nydus worm yer altında hareket ederken, sensor tower, observer gibi üniteler tarafından görüldüğünde yok edilebilecek. Ayrıca yer üstünde de hareket edebilecek ancak şu anda bunun nasıl görüneceğine dair birşey yapılmamış. (böyle şeyler içimi karartıyor oyunun çıkma tarihi konusunda)

Şimdi bir sürpriz; Protoss binaları da infest edilebilecek! Çıkan ünite de infested marine 'den apayrı birşey olacak. Zerg binaları infest edilemeyecek.

Protoss mothership iyice değiştirildi, black hole ve time bomb yeteneği kaldırıldı (belki senaryoda olacak). Geminin hitpoint 'i arttırıldı, hızı düşürüldü. Ancak Protoss 'un stargate 'in geliştirmesi olan warpgate 'inden direkt olarak mothership 'in olduğu yere ünite gönderilebilecek. Ayrıca altındaki caster ünitelere (templar gibi) mana aktarabilecek. Yani tümüyle bir destek ünitesi haline geldi.

tauren marine Starcraft 2 Map Editor 'de olacak.

20080414

Starcraft canlı maçları

Dünyada, özellikle Kore'de Starcraft: Brood War hala deli gibi oynanıyor. Kore'de maçları canlı yayınlayan kanallar da var.

Net üzerinden bu maçları canlı veya banttan izlemek için Gom TV 'ye bakabilirsiniz. Türkiye'den bağlantı pek iyi değil, ayrıca videolar da oldukça uzun ama yine de izlenebiliyor.

Starcraft 2 maçları

Kore'de önemli oyuncular arasında maçlar başladı. Anladığım kadarıyla bunlar Blizzard gözetiminde veya sadece fuarlarda yapılıyor. Terran ve Protoss 'un kapıştığı bu maçta sAvIoR ve Hwasin 'i kapışırlarken izliyoruz. Umarız bu görüntüler en azından betasının yakın olduğuna işarettir.

20080401

Yeni Terran askeri: Tauren Marine

World of Warcraft 'in bu kadar popüler olmasından sonra zaten böyle birşey bekliyorduk. Sonunda Blizzard beklenen açıklamayı yaptı; Tauren Marine. Bu serseri görünüşlü, boynuzlu, zırhlı ve ellerinde Gears of War 'dakine benzer plazma bıçaklı bir silah taşıyan ünitelerden sadece 5 tanesi bir üssü yıkmaya yetiyor. Yapılan açıklamaya göre ünite çok pahalı olacakmış ve bir drop ship sadece bir tane alabilecekmiş.



20080331

Terran vs Protoss

Ünlü Warcraft III oyuncusu Moon bir Protoss 'a karşı Terran oynuyor. Gördüğümüz kadarıyla üniteler, animasyonlar çok detaylı. Sesler şu anda eski Starcraft sesleri ama tahmin ediyorum oyunun çıkışında bunlarda değişecektir. Oyun gösteri için oynanmış. Protoss herhangi bir direnç göstermiyor, Moon bir sürü ünite yapıp neler yapılabildiğini, bina animasyonlarını vs gösteriyor. Bir seferde 24 ünite seçebiliyoruz. Nükleer saldırı için yine her seferinde roket üretmek gerekiyor ancak bu artık command center 'a yapılan eklentiden değil, ayrı bir binadan yapılıyor. academy artık ayrı bir bina değil, barracks 'a yapılan bir eklenti.

İzledikçe daha da fazla yenilikleri görebilirsiniz.

Bölüm 1:



Bölüm 2:


20080322

Zerg oyun içi videoları

Geçenlerde Zerg ünitelerinin açıklanması ve fragmanının yayınlanmasından sonra, usta Kore'li oyuncular arasında oynanan (Protoss vs Zerg) bir oyunun oyun içi videoları yayınlandı. Youtube bloklandığı için bunları direk olarak gösteremiyoruz ama aşağıdaki Beat Filtering linklerine tıklayarak izleyebilirsiniz. En azından izleyebilirdiniz. Artık aşağıdkileri arama kısmına yazdığınızda isleyebiliyorsunuz. Artık direkt linkler de açılıyor:

Starcraft 2 Z vs P Saviour vs Bisu Part1
Starcraft 2 Z vs P Saviour vs Bisu Part2

Videolar oldukça uzun. Bunları detaylıca inceledikten sonra yorumlarını da yapacağız.

20080314

Yüksek çözünürlüklü ekran görüntüleri

Starcraft 2 'daki görsel detaylar ve efektler ile ilgili daha iyi bir fikre sahip olmak için aşağıdaki ekran görüntülerine bakabilirsiniz.

Protoss warpray 'leri bir Terran barracks 'ına saldırıyor ve marine 'ler korumaya çalışıyor.









dark stalker, colossus ve warpray ler karşısında marine, ve iki formunda viking ler.







İki Terran grubunun kapışması.








Protoss carrier 'ları bir Terran üssüne saldırıyor. Bu görüntü yayınlandığında carrier yerine tempest olacağı ve buradaki gibi shuriken şeklinde araçlarla saldıracakları söyleniyordu. Ancak daha sonra yapılan açıklamada bundan vazgeçildi. Şu anda carrier yine eskisi gibi.



Deli gibi savunma yapmış olan Terran 'ın nükleer saldırı yemeden hemen önceki son saniyeleri. Burada ünitelerde rütbe olduğunu görebiliyoruz. Ancak bu henüz kesinleşmedi.





Turuncu Terran reaper ve siege tank 'lar ile kırmızı Terran üssüne saldırıyor. Kırmızı Terran marine, viking ve thor lar ile kendini savunuyor.

20080313

Hydralisk

Kore'de Zerg 'in duyurulmasından sonra Starcraft 2 resmi sitesi de hydarlisk i yayınladı. Öncekinden pek bir farkı bulunmayan ünite yine orta mesafeden dikenlerini fırlatıyor, yere gömülebiliyor ve lurker a dönüşebiliyor. Tahminen yine hız geliştirmesi de bulunacaktır. Video 'ya baktığımızda battle cruiser 'ı bile halen çok hızlı yokedebildiğini görüyoruz. Yine en kullanışlı ünitelerden biri olacakmış gibi duruyor.

Türk Telekom 'un sansürü yüzünden videoları artık burada gösteremiyoruz. Ama bu linke tıklayarak izleyebilirsiniz.

20080311

Zerg 'in ilk tanıtım videosu

Starcraft 2 'nin Kore 'de yapılan en son tanıtımlarından birinde gösterilen Zerg tanıtım videosu. GameTrailers 'dan bulduğumuz yüksek kalitede versiyonu:

20080310

Zerg Queen: Tam anlamıyla bir "Kraliçe"

Tümüyle yeni ve güçlü bir ünite olan queen eskisiyle sadece isim benzerliği taşıyor ve artık tam anlamıyla "kraliçe" adını hakediyor.

Yeni queen sadece bir adet yapılabiliyor. Bu güçlü ünite üs savunmasında çok etkili. Normalde olmayan binalar ve savunma turret 'leri queen ile yapılabiliyor.

Yeni queen 'in yetenekleri

deep tunnel
özelliği ile queen istediği binaya direk ulaşabiliyor.
toxic creep özelliği ile creep 'in belli bir kısmını üzerinden geçen düşman ünitelerine zarar verecek şekilde zehirleyebiliyor. Yeni queen geçici olarak herhangi bir binayı savunma aracına çevirebiliyor.
regeneration özelliği ile de zarar görmüş binaları iyileştirebiliyor.

En son Zerg videosunda queen ile ilgili daha çok detay görebilirsiniz.


Zerg !

Kıllanmakılavuzu'ndan Puma 'nın bir yazısını takip ederek nihayet Zerg ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabildik. Öncelikle Zerg 'in oyun GameShot 'da yayınlanan video 'suna bir göz atalım. Siz bunu izlerken biz de ünite detaylarını girelim:

Zerg oyun içi videosu

baneling, corruptor, drone, hydralisk, infester, lurker, mutalisk, nydus worm, overlord, overseer, queen, swarn guardian, ultralisk, zergling. Bunlar Zerg 'in şu anki ünite listesi. Oyun henüz geliştirilme aşamasında olduğundan bunların hangileri kalır, hangileri gider meçhul. Biz elde olan bilgileri vermeye devam edelim.

20080215

Starcraft 2 ne zaman geliyor ?

Hepimizin aklındaki soru bu "Starcraf 2 ne zaman geliyor ?". Konu üzerinde internet üzerinde bir araştırma yaptığımızda ortaya çıkan tahminler hiç ama hiç iç açıcı değil. En son okuduğum bir makalede en yakın tahminin 2008 sonunda bir betanın ile piyasaya çıkma sürecinin başlangıcı olması.

Şimdi öncesini bir hatırlayalım; Warcraft III 'ün çıkma sürecini. İlk olarak multiplayer beta 'sı yayınlanan oyun büyük bir heyecan yaratmıştı. Resmi olarak Türkiye'den fazla oyuncu kabul edilmese de, bir şekilde PvPGN sunucular kurulmuş ve bunlar sayesinde oyun hakkında bir fikrimiz olmuştur. Bu sunucularda oynayabilmek için de elli tür takla atıyorduk. Her güncellemesinde ciddi değişiklikler olmuş ve sonuçta piyasaya Warcraft III: Reign of Chaos çıkmış, bu da en son betadan oldukça farklı olmuştu.

Starcraft 2 'nin de beta süreci muhtemelen aynı şekilde olacak. Eğer tahminler doğru çıkar da yıl sonunda betası yayınlanırsa, en azından multiplayer oyunun bir tadına bakabileceğiz. Muhtemelen buradan gelen feedback 'lere göre oyunun son hali şekillenecek. Starcraft: Brood War 'un hala turnuvalarda oynandığı göz önüne alınırsa, bu sürece Blizzard daha çok önem verecek ve beta oyuncuları alım kapsamını daha geniş tutacak da diyebiliriz.

Benim konuyla ilgili tahminim daha iyimser, yıl sonunda oyunun tatil sezonundan önce piyasaya çıkacağını düşünüyorum. Yaklaşık fiyatı da $50 civarında olacaktır.

Starcraft 2 'nin ne zaman çıkacağına dair yeni haberleri geldikçe yayınlamaya devam edeceğim.

20080130

Bu sırada Protoss tarafında neler oluyor ?

Terran 'dan sonra Protoss 'un da şu anda elimizde olan bilgileri şöyle:

star relic 'in adi stasis orb olarak değiştirildi ve artık uçmuyor.

stasis orb, gateway 'den yapılıyor ve düşmanın saldırılarını yavaşlatıyor.

Protoss armadasının ana gemisi için tempest adından ve gri/gümüş renkden vazgeçildi, carrier ismi kalacak ve altın renginde olacak. videolarda görülen ninja yıldızına benzer aletler de kaldırıldı ve yerini eski interceptor lar aldi. ayrica carrier warpray 'den daha buyuk yapildi.

reaver oyundan çıkarıldı.

warpray gri/gümüş renk oldu ve hikaye gereği Shakuras 'tan gelme olduğu açıklandı.

twilight archon 'un ayakları yok, yani videodaki gibi yürümüyor, eski archon gibi ve feedback yetenegi var.

black hole
özelliği mothership ten kaldirildi, bunun yerine arbiter 'in cloaking field (gorunmezlik alanı) özelliği geldi. planet cracker özelliği de Independence Day 'deki gibi geminin ortasından çıkan tek dev bir ışın şeklinde oldu.

stalker ve immortal gateway den yapiliyor.

warpgate artik bir geliştirme oldu.

stalker ve immortal yapmak için twilight council binası dikmek gerekiyor ve bu bina bu ünitelerin geliştirmelerini de içeriyor.

colossus taşınamıyor, ışınlanamıyor.


Bu kadar yazıyorlar da artık oyun gelse de oynasak diyoruz.

20080123

Türk Telekom'un mağduru SC2TR

Türk Telekom 'un kafasına göre, kendince Atatürk'ü "korumak" bahanesiyle (Kimi kimden koruyosa artık bilemiyorum) YouTube 'a erişimi hepten kapatması sonucunda sitemizdeki videolarda izlenemez oldu. YouTube 'u kullanmak için http://www.beatfiltering.com üzerinden bağlanabilirsiniz. Biz de burada bir çözüm bulmaya çalışacağız.

Terran ile ilgili son haberler

SC2Armory 'den aldığımız bilgiye göre Terran 'daki son durum aşağıdaki gibi. Şu ana kadar bundan başka bir bilgi yok. Herşey yavaş yavaş yerine otururken halen Zerg ile ilgili herhangi birşey bilmiyoruz (birkaç ünite dışınd).

Binalar salvage yeteneği ile satılıp, kaynaklar %100 geri alınabilecek, ancak bu özellik bir bina için aktive edildiğinde durdurmak mümkün olmayacak.

reaper lar merc haven diye bir binadan üretilecek, bir defada 4 ten fazla üretilemeyecek ve 4 lük sıra dolduğunda bir "cooldown" süresi olacak.

reaper lar D8 adında, yerleştirildikten birkaç saniye sonra patlayan manyetik mayınlar yerleştirebilecek

command center, planetary fortress veya surveillance station moduna geliştirilebilecek.

command center yerden kalktığında 6 tane scv yi taşıyabilecek.

medic beyaz elbisesi ve elinde kalkanı ile yine oyunda var.

tech-lab bütün marine, medic, siege tank geliştirmelerinin yapıldığı bina olacak.

nomad, emp atabilecek, belli bir alana defensive matrix yapabilecek ve üniteleri tamir edebilecek. ancak kendisinin herhangi bir saldırı yeteneği olmayacak.

predator, havadan havaya bir araç olacak ve interceptor şekline, saldırıları bloke edecek, yansıtacak bir moda geliştirilebilecek.

viking, factory de üretilecek ve ilk şekli goliath gibi mech olacak. fighter tech diye bir geliştirme ile uçabilen moduna geçebilecek.

banshee sadece karaya saldıracak, her saldırısında birçok roket kullanacak.

starport un starbase diye bir geliştirmesi olacak ve bu sayede uçarken ünite çıkartabilecek.

engineering bay bina listesine katıldı ancak artık yerden kalkamıyor.

armory de bina listesine katıldı.

herhangi bir kara savunma silahı görülmüyor.

munitions depot binası eklendi ve thor un geliştirmelerini (250mm toplar) içeriyor.

thor yapmak oldukça kolay olacak, munitions depot yapılması yeterli. missile strike bir geliştirme ve "cooldown" gerektiren bir yetenek olacak. ancak bu ünite havaya karşı zayıf olacak.

C&C3 deki gibi erhangi bir seviye/xp sistemi görünmüyor.

deep space relay binası eklendi ve bu bina battle cruiser yapımını sağlayacak.

battle cruiser yamato cannon veya plasma turret lere sahip olacak ve buna göre modeli değişecek. önceden normal saldırısında tek bir lazerle saldırırken şimdi birden fazla lazer kullanacak.

shadow ops binası eklendi. bu bina ghost un hem geliştirmelerini (cloak, drop pods, nuke) hem de üretimini yapacak.

drop pods oyunda olacak, her poddan 6 marine çıkacak.

ghost un snipe özelligi canlı ünitelere 150 zarar verecek.

radar dome binası fog of war içindeki üniteleri ünlemler olarak gösterecek.

20080110

Crucio Siege Tank

Zaten oyun videolarında siege tank 'ları görmüştük. Dün Starcraft 2 sitesinde de oyunda olacağı açıklandı. Yeni adı ile crucio siege tank iki modda savaşabilen dev bir tank. İlki rahatlıkla hareket edebildiği, ikili 90mm toplarını nisbeten hızlı olarak ateşleyebildiği bir mod. Daha sonra war factory 'den yapılan bir geliştirme ile tanka yeni bir mod kazandırıyoruz. Bu modda tankımız olduğu yere kuruluyor, arkadan 120mm dev bir top çıkıyor ve çok uzak mesafelere belli bir alana zarar verecek şekilde atış yapıyor. Bu özellikle üs savunmalarına karşı çok etkili. Yapılan açıklamadan anladığımız kadarıyla şekil değiştirmeden başka bir geliştirme daha (muhtemelen uzun menzilli topu için) yapılabilecek. Ayrıca tanklar öncekine göre daha dayanıklı ancak daha pahalı olacak.