20080424

Chris Sigaty açıklamaları ile Zerg oyun içi videosu

Gametrailers.com 'dan gelen bu video da Starcraft 2 'nin ekibinin baş prodüktör Chris Sigaty 'nin yorumları da var. Gördüğümüz kadarıyla artık bütün Zerg üniteleri (ultralisk dahil) gömülebiliyor. Yani artık "dedektör" ünite ve binalar çok önem kazandı. Zerg ile ilgili bir değişiklik de ki bu önceki oyun videolarında görülmüyordu, overlord artık ünite taşımayacak. Bu işi nydus worm üstlenecek.

Videoyu burada izleyebileceğiniz gibi bu linke tıklayarak da 65mb lık HD versiyonunu çekebilirsiniz ki üniteleri detaylı görebilmeniz için bunu tavsiye ederim.

20080422

Starcraft 2 geliştiricilerinden cevaplar

Starcraft 2 yapım ekibi ile yapılan bir soru/cevaptan alıntılar:

Zerg için sunken colony ve spore colony 'ler geri döndü. Önemli bir fark; bunlar artık creep in içerisinde yer değiştirebilecek. overlord 'lara da verilen creep yaratma yeteneği ile artık Zerg 'in savunmasının daha da güçlü olacağı düşünülüyor.

Protoss 'un yeni phase cannon 'ları artık yer değiştiremeyecek.

Terran reaper 'ları görmeselerde yükseltilere ve alçaktaki yerlere zıplayabilecekler. Ayrıca hafif ünitelere (marine, scv, zealot, drone vs) ekstra zarar verecekler. Bu ünitenin kristal ve gaz toplayan drone / scv / probe 'lara karşı oyun başlarında çok etkili olacağı düşünülüyor.

Zerg baneling 'leri (zergling 'in geliştirme ile dönüştüğü patlayan hali) patladığında çevresine de zarar verecek. Verdiği zarar AoE içinde sabit olacak.

nydus worm yer altında hareket ederken, sensor tower, observer gibi üniteler tarafından görüldüğünde yok edilebilecek. Ayrıca yer üstünde de hareket edebilecek ancak şu anda bunun nasıl görüneceğine dair birşey yapılmamış. (böyle şeyler içimi karartıyor oyunun çıkma tarihi konusunda)

Şimdi bir sürpriz; Protoss binaları da infest edilebilecek! Çıkan ünite de infested marine 'den apayrı birşey olacak. Zerg binaları infest edilemeyecek.

Protoss mothership iyice değiştirildi, black hole ve time bomb yeteneği kaldırıldı (belki senaryoda olacak). Geminin hitpoint 'i arttırıldı, hızı düşürüldü. Ancak Protoss 'un stargate 'in geliştirmesi olan warpgate 'inden direkt olarak mothership 'in olduğu yere ünite gönderilebilecek. Ayrıca altındaki caster ünitelere (templar gibi) mana aktarabilecek. Yani tümüyle bir destek ünitesi haline geldi.

tauren marine Starcraft 2 Map Editor 'de olacak.