20071008

"Carrier has arrived"

Protoss filosunun ana gemileri nihayet açıklandı. Önceden adının tempest olacağı söylenmişti ancak bugün carrier olarak sitede duyuruldu. Özelliklerine ve videosuna baktığımızda öncekine göre herhangi bir yenilik göremiyoruz. Zırhlı, enerji kalkanı olan, kendi silahı olmayan, içinden çıkan interceptor 'larla saldıran ağır bir savaş gemisi. Hatırlanırsa üs savunmalarına karşı çok etkiliydi çünki her carrier 'dan 8 tane interceptor çıkıp ortalığı gelen ateşi dağıtıyorlardı. Aynı şekilde fokus şekilde kullanılmayan uzaktan ateş eden marine, hydralisk, dragoon gibi üniteleri de bu sayede dağıtıyorlardı.

UPDATE: Söylentiye göre Protoss carrier artık autobuild (kendi kendine üretme) özelliği kazanmış. Yani önceki gibi carrier 'ları takip edip, interceptor yapmakla uğraşmamız gerekmiyecek ki bu oldukça iyi bir özellik gibi duruyor.



Carrier kavramı bildiğimiz uçak gemisinden geliyor. İkinci Dünya Savaşı 'nda gücü anlaşılan ve şu anda ABD 'nin dünya çapında bir güç olmasında en önemli etkenlerden olan bu gemiler, binlerce kişilik mürettabatları ve taşıyabildikleri saldırı ve bombardıman jet uçakları ile başlı başına yüzen birer üs. Şu anda dünyada toplam 20 tane (ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, İtalya, Hindistan, İspanya, Brezilya ve Tayland) uçak gemisi bulunuyor. Çin 'in elinde de eski SSCB 'den kalma bir adet kullanmadıkları uçak gemisi bulunduğu biliniyor.