20080314

Yüksek çözünürlüklü ekran görüntüleri

Starcraft 2 'daki görsel detaylar ve efektler ile ilgili daha iyi bir fikre sahip olmak için aşağıdaki ekran görüntülerine bakabilirsiniz.

Protoss warpray 'leri bir Terran barracks 'ına saldırıyor ve marine 'ler korumaya çalışıyor.









dark stalker, colossus ve warpray ler karşısında marine, ve iki formunda viking ler.







İki Terran grubunun kapışması.








Protoss carrier 'ları bir Terran üssüne saldırıyor. Bu görüntü yayınlandığında carrier yerine tempest olacağı ve buradaki gibi shuriken şeklinde araçlarla saldıracakları söyleniyordu. Ancak daha sonra yapılan açıklamada bundan vazgeçildi. Şu anda carrier yine eskisi gibi.



Deli gibi savunma yapmış olan Terran 'ın nükleer saldırı yemeden hemen önceki son saniyeleri. Burada ünitelerde rütbe olduğunu görebiliyoruz. Ancak bu henüz kesinleşmedi.





Turuncu Terran reaper ve siege tank 'lar ile kırmızı Terran üssüne saldırıyor. Kırmızı Terran marine, viking ve thor lar ile kendini savunuyor.

20080313

Hydralisk

Kore'de Zerg 'in duyurulmasından sonra Starcraft 2 resmi sitesi de hydarlisk i yayınladı. Öncekinden pek bir farkı bulunmayan ünite yine orta mesafeden dikenlerini fırlatıyor, yere gömülebiliyor ve lurker a dönüşebiliyor. Tahminen yine hız geliştirmesi de bulunacaktır. Video 'ya baktığımızda battle cruiser 'ı bile halen çok hızlı yokedebildiğini görüyoruz. Yine en kullanışlı ünitelerden biri olacakmış gibi duruyor.

Türk Telekom 'un sansürü yüzünden videoları artık burada gösteremiyoruz. Ama bu linke tıklayarak izleyebilirsiniz.

20080311

Zerg 'in ilk tanıtım videosu

Starcraft 2 'nin Kore 'de yapılan en son tanıtımlarından birinde gösterilen Zerg tanıtım videosu. GameTrailers 'dan bulduğumuz yüksek kalitede versiyonu:

20080310

Zerg Queen: Tam anlamıyla bir "Kraliçe"

Tümüyle yeni ve güçlü bir ünite olan queen eskisiyle sadece isim benzerliği taşıyor ve artık tam anlamıyla "kraliçe" adını hakediyor.

Yeni queen sadece bir adet yapılabiliyor. Bu güçlü ünite üs savunmasında çok etkili. Normalde olmayan binalar ve savunma turret 'leri queen ile yapılabiliyor.

Yeni queen 'in yetenekleri

deep tunnel
özelliği ile queen istediği binaya direk ulaşabiliyor.
toxic creep özelliği ile creep 'in belli bir kısmını üzerinden geçen düşman ünitelerine zarar verecek şekilde zehirleyebiliyor. Yeni queen geçici olarak herhangi bir binayı savunma aracına çevirebiliyor.
regeneration özelliği ile de zarar görmüş binaları iyileştirebiliyor.

En son Zerg videosunda queen ile ilgili daha çok detay görebilirsiniz.


Zerg !

Kıllanmakılavuzu'ndan Puma 'nın bir yazısını takip ederek nihayet Zerg ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabildik. Öncelikle Zerg 'in oyun GameShot 'da yayınlanan video 'suna bir göz atalım. Siz bunu izlerken biz de ünite detaylarını girelim:

Zerg oyun içi videosu

baneling, corruptor, drone, hydralisk, infester, lurker, mutalisk, nydus worm, overlord, overseer, queen, swarn guardian, ultralisk, zergling. Bunlar Zerg 'in şu anki ünite listesi. Oyun henüz geliştirilme aşamasında olduğundan bunların hangileri kalır, hangileri gider meçhul. Biz elde olan bilgileri vermeye devam edelim.