20071219

Activision Blizzard

Oyun firmaları arasındaki en büyük birleşmelerden biri geçenlerde yaşandı; Activision ve Vivendi Games (Blizzard) Activision Blizzard adı altında birleşti. Vivendi Games toplamda 18.9 milyar dolarlık bir alışverişten sonra Activision Blizzard 'ın %52 sini aldı.

Activision Mechwarrior serisi, Call of Duty serisi gibi çok önemli oyunları yapan bir firma iken Blizzard 'da Warcraft serisi, Diablo serisi gibi milyonlarca insanın oynadığı oyunlar yaptı. Yapılan basın açıklamasında her iki firmanın da işlerine normal olarak devam edeceği, geliştirilen projelerde herhangi bir gecikme, erteleme olmayacağı (Starcraft 2 buna dahil), firma işleyişlerinde, elemanlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacağı söylendi. Bundan sonra isim Activision Blizzard olacak ancak önceki oyunların kutularında, basılı veya elektronik materyalinde herhangi bir değişiklik yapılmayacak.

Birleşme ile ilgili detayları burada görebilirsiniz. Blizzard sitesindeki Activision Blizzard Merger Faq 'da da baya detaylı bilgi var.

TF-620 Nomad

Şimdi de karşımızda science vessel ve scv karışımı bir hava aracı var. Starcraft 2 sitesinde sadece görünmeyen üniteleri görebildiği ve ufak ünitelere karşı auto-turret inşa edebildiği yazıor. Bu turret ler "yarı-kalıcı" olacakmış, yani muhtemelen belli bir süreden sonra kendi kendilerine kaybolacaklar. Aynı Warcraft 3 'deki ward lar gibi.



Aracın hızı diğer hava ünitelerine göre daha yavaş gibi ve silahı yok. Bu sayede Protoss, Terran ve Zerg 'ün hızlı hava üniteleri tarafından kolayca avlanabilecek gibi görünüyor. Ancak hem dedektör hem de auto turret dikebilen bir hava aracı Terran güçlerine bir artı puan ve avantaj daha getirdi.

Starcraft 2 sitesinde yayınlananlar oyunda olacağına karar verilen üniteler gibi görünüyor. Ancak yine de piyasaya çıkacak versiyonda bunlardan göremeyeceklerimiz de olabilir.