20070921

Terran 'ın ağır topu: Thor Projesi

Bu acaip mech Terran 'ın karadaki en güclü ünitesi. Şu anda ne kadar kaynak yiyeceği belli değil ama yanında kendisini destekleyecek ufak bir hava gücü ile çok etkili olabileceğe benziyor. Çünki havaya karşı bir savunması yok. İki tür silahı var, biri kollarında taşıdığı, normal yürüme modunda ateşleyebildiği ikiz toplar, ikincisi de uzak mesafede kullandığı, sırtındaki 4 adet top. Bunlarla üsleri bombalamak mümkün.

Araç öyle büyük ki war factory 'den çıkmıyor, dışarıda scv tarafından ayrıca bina gibi yapılıyor. Kapladığı alan fazla olduğundan her yerden geçemiyor ve çok yavaş dönüyor. Hızlı hareket eden ünitelerle iyi mikro yaparak üstesinden gelmek mümkün gibi.




Thor ismi hakkında not: Çoğu Terran aracı gibi bu da adını mitolojiden almış. Thor İskandinav mitolojisinda Odin'in oğlu ve fırtınalar, şimşekler tanrısıdır. Kendisini Marvel çizgi romanlarındaki bir süperkahraman olarak da biliyoruz. Hakkında detaylı bilgi için Vikipedi Thor sayfasına bakabilirsiniz.

20070918

Terran oyun içi videoları

13 eylül 'de starcraft2.com Terran oyun videosunu yayınladı. detaylı açıklamaları ile oyuna dair baya bir fikriniz oluyor. özellikle supply depot 'ların yeni marifetine ve binaların eklenti değiştirmelerine dikkat:

Bölüm I



Bölüm II



bu videoların yüksek çözünürlüklü versiyonunu Starcraft 2 videoları'ndan çekebilirsiniz. ancak Blizzard 'ın "video downloader"ı çok yavaş olduğu için torrent versiyonunu tercih edebilirsiniz.

Starcraft 2 oyun videoları

Aşağıdaki iki bölüm ilk yayınlanan oyun içinden videolar. Oyun hakkında bir fikir sahibi olmamızı sağlıyor. İngilizce olarak Blizzard ekibinin yorumları da var. Sesi açmayı unutmayın:



Bölüm I





Bölüm II

yenilikler ve eskiden kalanlar

şimdiye kadar tanıtım videoları ve haberlerden gördüğümüz kadarıyla baya bir yeni ünite var. zealot ve marine 'ler yerinde duruyor ama yeni özelliklerle. mesela zealot 'lar hedeflerine yaklaştıkları zaman koşarak yanına girebiliyor. önceki oyundan hatırlarız ki uzaktan ateş eden ünitelerin yanına girmek zealot 'lar için bir sorundu, mutlaka baya bir zarar alıyorlardı. marine 'ler için de aslında konseptlerine hiç yakışmayan kalkan gelmiş.

Blizzard 'ın ilk yayınlanan teaser 'ında
Terran marine ile başladık. Biraz Protoss, biraz Zerg gördük. Sonrasında yavaş yavaş üniteler açıklanmaya başladı ve bunlarda Protoss 'a öncelik verildi. Şu ana kadar açıklanan Protoss üniteleri; zealot, immortal, stalker, phase prism, phoenix, colossus, warp ray, twilight archon, dark templar ve mothership. Terran üniteleri ise; marine, reaper, ghost, viking, banshee ve thor. Zerg yaratıkları ise henüz belirsiz, bildiklerimiz; zergling, mutalisk ve nydus worm.

Önemli yeniliklerden biri, arazinin, engellerin veya kalabalık ünitelerin artık bazı araçları etkilememesi. İlk yayınlanan oyun videosundan gördüğümüz kadarıyla Protoss 'un colossus ünitesi kalabalığın arasında gezebildiği gibi, alçak engellerin de üzerinden yürüyerek geçebiliyor. Bu da Terran gibi üs girişini supply depot ve bunker 'larla en azından kara saldırılarına karşı kapatabilen bir ırka çok üstünlük sağlayabilir.

Oyun mekaniklerini etkileyecek bir ünite de phase prism. Bu ünite ordu gruplarına teleport yapabildiği gibi, açıldığında pylon alanında olmayan binalara da enerji sağlayabiliyor.

Zamanla ünitelere detaylı olarak gireceğiz.