20070918

yenilikler ve eskiden kalanlar

şimdiye kadar tanıtım videoları ve haberlerden gördüğümüz kadarıyla baya bir yeni ünite var. zealot ve marine 'ler yerinde duruyor ama yeni özelliklerle. mesela zealot 'lar hedeflerine yaklaştıkları zaman koşarak yanına girebiliyor. önceki oyundan hatırlarız ki uzaktan ateş eden ünitelerin yanına girmek zealot 'lar için bir sorundu, mutlaka baya bir zarar alıyorlardı. marine 'ler için de aslında konseptlerine hiç yakışmayan kalkan gelmiş.

Blizzard 'ın ilk yayınlanan teaser 'ında
Terran marine ile başladık. Biraz Protoss, biraz Zerg gördük. Sonrasında yavaş yavaş üniteler açıklanmaya başladı ve bunlarda Protoss 'a öncelik verildi. Şu ana kadar açıklanan Protoss üniteleri; zealot, immortal, stalker, phase prism, phoenix, colossus, warp ray, twilight archon, dark templar ve mothership. Terran üniteleri ise; marine, reaper, ghost, viking, banshee ve thor. Zerg yaratıkları ise henüz belirsiz, bildiklerimiz; zergling, mutalisk ve nydus worm.

Önemli yeniliklerden biri, arazinin, engellerin veya kalabalık ünitelerin artık bazı araçları etkilememesi. İlk yayınlanan oyun videosundan gördüğümüz kadarıyla Protoss 'un colossus ünitesi kalabalığın arasında gezebildiği gibi, alçak engellerin de üzerinden yürüyerek geçebiliyor. Bu da Terran gibi üs girişini supply depot ve bunker 'larla en azından kara saldırılarına karşı kapatabilen bir ırka çok üstünlük sağlayabilir.

Oyun mekaniklerini etkileyecek bir ünite de phase prism. Bu ünite ordu gruplarına teleport yapabildiği gibi, açıldığında pylon alanında olmayan binalara da enerji sağlayabiliyor.

Zamanla ünitelere detaylı olarak gireceğiz.

0 comments: