20080215

Starcraft 2 ne zaman geliyor ?

Hepimizin aklındaki soru bu "Starcraf 2 ne zaman geliyor ?". Konu üzerinde internet üzerinde bir araştırma yaptığımızda ortaya çıkan tahminler hiç ama hiç iç açıcı değil. En son okuduğum bir makalede en yakın tahminin 2008 sonunda bir betanın ile piyasaya çıkma sürecinin başlangıcı olması.

Şimdi öncesini bir hatırlayalım; Warcraft III 'ün çıkma sürecini. İlk olarak multiplayer beta 'sı yayınlanan oyun büyük bir heyecan yaratmıştı. Resmi olarak Türkiye'den fazla oyuncu kabul edilmese de, bir şekilde PvPGN sunucular kurulmuş ve bunlar sayesinde oyun hakkında bir fikrimiz olmuştur. Bu sunucularda oynayabilmek için de elli tür takla atıyorduk. Her güncellemesinde ciddi değişiklikler olmuş ve sonuçta piyasaya Warcraft III: Reign of Chaos çıkmış, bu da en son betadan oldukça farklı olmuştu.

Starcraft 2 'nin de beta süreci muhtemelen aynı şekilde olacak. Eğer tahminler doğru çıkar da yıl sonunda betası yayınlanırsa, en azından multiplayer oyunun bir tadına bakabileceğiz. Muhtemelen buradan gelen feedback 'lere göre oyunun son hali şekillenecek. Starcraft: Brood War 'un hala turnuvalarda oynandığı göz önüne alınırsa, bu sürece Blizzard daha çok önem verecek ve beta oyuncuları alım kapsamını daha geniş tutacak da diyebiliriz.

Benim konuyla ilgili tahminim daha iyimser, yıl sonunda oyunun tatil sezonundan önce piyasaya çıkacağını düşünüyorum. Yaklaşık fiyatı da $50 civarında olacaktır.

Starcraft 2 'nin ne zaman çıkacağına dair yeni haberleri geldikçe yayınlamaya devam edeceğim.