20071109

Starcraft 2 'de son durum

Starcraft 2 yapımcılarının bazı sorulara verdiği cevaplardan oyunun gelişiminde ne durumda olduklarına dair biraz fikrimiz oldu;

reaver kaldırıldı.

predator kaldırıldı, şu anda Terran 'ın havadan havaya tek aracı viking.

viking 'in şekil değiştirmesi için upgrade gerekmeyecek ve factory yerine starport 'dan yapılacak.

siege tank 'lar sensor tower 'ın gördüğü ama fog of war içinde kalan yerlere ateş edemeyecek. Sadece görüş açısındaki yerlere ateş edebilecek.

Patlamalar çevredeki üniteleri herhangi bir şekilde etkilemeyecek ancak haritanın elementlerini yok edebilecek.

Ünitelerin hepsi tamamlanmamış, halen yeni üniteler ve özellikler hazırlanıyor.

Protoss ırkında herhangi bir iyileştirici olmayacak ancak güç kalkanlarının yenilenmesi orjinal Starcraft 'dakinin en az iki katı hızda olacak.

20071107

Hareket eden savunma kulesi: Phase Cannon

Protoss ünitelerine kısa bir bakış olan videonun 50. saniyesinden itibaren photon cannon 'ın gelişmiş hali olan phase cannon 'ların marifetlerini görebiliyoruz. phase cannon hareket edebiliyor. Bir noktada kurduğunuz defansı üssünüzde farklı bir noktaya kaydırabiliyorsunuz. Bu da Starcraft 2 'deki taktiklerde ciddi farklılıklar yaratabilecek yeni bir özellik. Tahminimce bu bir upgrade olacak ve direk olarak oyunun başında yapılamayacak. Önce taşınabilir ve taşıyabilir pylon lar (phase prism), şimdi de hareket eden photon cannon lar. Bakalım daha neler göreceğiz.

Şu ana kadar gördüğümüz kadarıyla Protoss 'un önceden az ama güçlü olan dayakçı üniteleri de artık Terran gibi bir çok teknik özellikler kazanmış. Tabii bunların oyuna etkisini ancak beta versiyonu çıktığında görebileceğiz.

NOT: Oyunun çıkışı veya betası için halen daha herhangi bir süre duyurulmuş değil.