20070929

Battlecruiser Operational!

Daha önce oyun videolarında battlecruiser 'ın gelişini görmüştük. Bugün Starcraft 2 resmi sitesinde de detayları ve görüntüleri açıklandı:






Starcraft 'e göre daha farklı bir savaş gemisi var karşımızda. Zırh ve normal ateş gücünde çok bir değişiklik olur mu bilemiyoruz ama şimdi 2. bir upgrade seçeneği sunulmuş; plasma torpedoes. Bunlar belli bir alana ateşlenen, grup üniteleri yok etmek için havadan karaya bir sistem.


Tabii ki yamato cannon geliştirmesi de bulunuyor. Videolardan anladığım kadarıyla bunlardan bir tanesi seçilebilir olacak. Yani bir battlecruiser 'da hem yamato hem photon torpedo bulunamayacak. Yine videolardan battlecruiser 'ın modelinin de yapılan geliştirmeye göre değiştiğini görebiliyoruz. Yani karşılıklı savaşırken hangi gemide hangi geliştirme olduğunu gelirken görebileceğiz.

Yamato Topu

En beklenen Terran araçlarından biri de bugün açıklandı; battle cruiser. En son yayınlanan terran gameplay videoda battle cruiser 'ın artık sadece yamato cannon geliştirmesi olmadığını görmüş olduk. yamato cannon hatırlarsak tek atışta çok büyük zarar verebilen bir silah idi. missile turret ve photon cannon 'ları tek atışta patlatabiliyor, spore colony 'leri ise birkaç vuruşluk bir halde bırakıyordu. Böylece hava savunmalarını kolaylıkla aşabiliyordu.

Yamato adı Japon 'ların Yamato tipi savaş gemilerinden geliyor. Daha sonra bu Space Battleship Yamato adlı japanime 'de kullanıldı. Geminin önünden ateşlenen çok güçlü "dalga hareketi silahı" önüne gelen bütün gemileri yokederdi. Aynı konsepti Robotech serisindeki SDF -1 (Super Dimension Fortress - 1) 'den de hatırlarız, orada adı "Reflex Gun" olarak geçiyordu.


Yamato tipi savaş gemisi


Space Battleship Yamato 'daki savaş gemisi

20070924

Protoss araçlarına kısa bir bakış...

Aşağıdaki videoda Protoss 'un bazı araçlarının tanıtımı var. Photon canon phase canon olmuş, carrier tempest ve archon twilight archon olmuş. Tempest 'in çıkarttığı ufaklıklar (eski adı interceptor idi) biraz fazla ufak ve fazla döndükleri için pek de hoş görünmedi bana. Ama kalkanların gelen ateşi karşılaması oldukça hoş.

20070923

Tahmini sistem gereksinimleri

Oyun videolarından gördüğümüz kadarıyla Starcraft 2, Warcraft 3 'e göre daha detaylı grafiklere, animasyonlara ve fizik motoruna sahip. Oyunun çıkmasına daha x zaman olduğuna göre (Blizzard aynen böyle diyor, henüz ne zaman çıkacağına dair bir açıklama yok) ancak şu anki sistemleri gözönüne alarak bir tahmin yapabiliriz.

Freaky Gaming 'e göre yeni SC2 motoru Age of Empires 3 ile benzerlikler gösteriyor ve bu da kıyaslama yapmak için iyi bir kıstas. Ancak şu ana kadar biliyoruz ki Blizzard oyunlarını hemen her sistemde oynanabilecek şekilde esnek yaptı. Oyun Windows XP ve Vista uyumlu olacak ve yeni oyunlardın çoğunda olduğu gibi sadece Dirextx 10 'da görülebilecek özel efektlere sahip olacak. Buna örnek olarak en son oynadığım Bioshock 'u verebiliriz. Oyunun video ayarları kısmında Directx 10 textures gibi bir seçenek var. Ancak tahminim odur ki bunlara gerek olmadan da gayet iyi performansla ve orta halli kartlarla da oyunu rahatlıkla oynayabileceğiz. Gen Con '07 de yayınlanan bu videodan ünite detayları ile ilgili daha iyi bir fikir edinebilirsiniz.

Benim rahat oynanabilir bir performan için tahminim:

256 mb ram bir ekran kartı ve en az gf8600gt ayarında bir görsel işlemci. (Tabii Blizzard bu hızla devam ederse oyun çıktığında gf9600gt diyeceğiz).
dual core 1.8 civarı bir işlemci ve en az 1gb ram. Bunun altının özellikle karşılıklı oyunları zorlayacağını düşünüyorum. Normal bir ses kartı ve kulaklık yerine de EAX destekleyen bir ses kartı ve surround hoparlörler ile de oyun tecrübesinin iyice zevkli bir hal alacağını tahmin ediyorum.
Battle.Net için ise Blizzard 'ın şimdiye kadar ki network başarısı gözününe alınarak 512k adsl 'in bile (ki şimdi minimum 1024) yeterli olacağını sanıyorum.